Imatge Núria Massot Melet
Catalan Cultural Encounters a Cork
per Núria Massot Melet - Monday, 26 March 2012, 18:24
 

El passat dissabte 24 de març es va celebrar a Cork el Catalan Cultural Encounters, una jornada amb diversos actes programats relacionats amb la cultura catalana i amb la seva relació amb altres identitats i cultures.

La jornada va començar amb la projecció de la pel·lícula "Catalunya Über Alles", dirigida per Ramon Térmens. La pel·lícula va generar un gran èxit entre el públic, format tant per estudiants de català i d’espanyol com per gent interessada en la cultura catalana, i va obrir temes de debat sobre immigració, identitat i diversitat a Catalunya.

Tot seguit, La Barni teatre va oferir una xerrada-concert sobre la cançó popular catalana i espanyola, fent especial atenció a la realitat musical catalana de principis del segle XX. Els artistes van explicar la relació de la cobla i el cuplet amb la república i la censura que algunes de les cançons van patir durant el franquisme. A més, va resultar molt interessant conèixer les diferents reaccions que s'acostumen a trobar amb el públic català i espanyol en les representacions de cançons republicanes. La xerrada va anar seguida d’un taller, on els alumnes van recitar i cantar diversos fragments de cançons populars catalanes i espanyoles amb els consells d'interpretació dels artistes.

Al vespre, la Barni va oferir un espectacle a la Biblioteca de Cork, basat en els seus treballs recents “Projecte de Bojos” i “Ojos verdes”, al qual van assistir unes vuitanta persones. Algunes de les cançons que van interpretar van ser "La plaça del diamant", "La Dama d'Aragó", "Flor de Nit", "Sí, filla", "Jo vull ser Miss" i "El cant dels ocells", entre d'altres.

L’esdeveniment no només va servir per contribuir a la difusió de la cultura i la llengua catalanes, sinó també per establir lligams entre l'alumnat de català i la comunitat catalanòfila de Cork. El resultat va ser una jornada plena de trobades, tant lingüístiques com culturals, amb un gran èxit de públic i una valoració molt positiva.

L'acte va comptar amb el suport de l'Institut Ramon Llull, el Departament d’Estudis Hispànics de la Universitat de Cork i la Biblioteca de Cork.

Jo%20vull%20ser%20Miss.MOV El%20cant%20dels%20ocells.MOV El%20cant%20dels%20ocells.MOV

Núria Massot Melet, University College Cork

 
Re: Catalan Cultural Encounters a Cork per Jordina Sala Branchadell - Monday, 26 March 2012, 19:36