Imatge Info Llengua
Ensenyar català a Espanya i Portugal: idees i experiències
per Info Llengua - Thursday, 22 March 2012, 12:03
 

L’Institut Ramon Llull i la Delegació del Govern a Madrid, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, organitzen una jornada de formació de professors de català a Espanya i Portugal. 

Ensenyar català a Espanya i Portugal: idees i experiències s’emmarca en el programa de formació continuada de l’Institut Ramon Llull per al professorat de fora del domini lingüístic de la llengua catalana en col·laboració amb universitats i altres institucions de l’exterior, que pretén contribuir a la formació del professorat i, alhora, crear un espai de trobada i d’intercanvi entre els participants. Aquest programa s’inicià l’any 2010 a la Universitat de Manchester, amb el Workshop for UK based Catalan tutors, que reuní el professorat del Regne Unit i d’Irlanda, i va tenir continuïtat el 2011 a la Universitat de Birmingham, amb una segona edició per a professorat del Regne Unit i Irlanda, i a la Universitat Federico II de Nàpols amb el Corso de formazione per professori de lingua catalana per a professorat a Itàlia.

La jornada, que tindrà lloc divendres 23 de març al Centre Cultural Blanquerna, constarà de diversos tallers pràctics sobre avenços en didàctica de la llengua i els seus recursos, així com de la presentació d’experiències del professorat a l’exterior. També s’hi presentarà l’Aula Mestra, l’espai virtual d'intercanvi de recursos per al professorat que treballa amb el Parla.cat, així com un taller sobre wikis integrats en la didàctica de les llengües.

Hi assistiran 29 professors, traductors i intèrprets d’arreu d’Espanya –Santiago de Compostel·la, Sevilla, Saragossa, País Basc, Granada, Madrid i de Portugal, concretament de Lisboa. 

A l’Estat espanyol, fora dels territoris de parla catalana, hi ha onze universitats que ofereixen estudis catalans en els seus plans d’estudi, la majoria de les quals mantenen una col·laboració amb l’Institut Ramon Llull per mitjà d’algun dels seus programes d’actuació (ajuts per a la docència, ajuts per a activitats acadèmiques i culturals, exàmens per a la certificació dels coneixements).

Adjuntem el programa per a més informació.

 

Font: Comunicació IRL