Imatge Rosó Gorgori Bonet
Taller de poesia amb Iban L. Llop a Lille i a Rennes
per Rosó Gorgori Bonet - Wednesday, 21 March 2012, 09:45
 

Iban Leon Llop, poeta valencià i professor de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Sàsser (Sardenya), es va desplaçar a les universitats franceses de Lille 3 i Rennes 2 per conduir-hi un taller de poesia en català que va tenir lloc el 12 de març a Lille i dels dies 13 al 16 a Rennes.

A partir del seu llibre Batalles de Sardenya, que els alumnes havien pogut treballar prèviament a classe, Iban L. Llop va parlar de la creació poètica i de les seves raons per escriure, a més d’apropar la cuina del seu univers poètic als assistents al taller gràcies a una sèrie d’exercicis pràctics.

Iban L. Llop va començar els seus tallers amb una presentació del que representa per a ell l’escriptura de poemes. Els alumnes van formular-li preguntes a partir del que sabien prèviament de l’autor i de poemes seus que ja els eren familiars. Tot seguit van llegir i comentar alguns dels poemes de Batalles de Sardenya que havien traduït al francès, així com alguns poemes paral·lels inspirats en els de l’autor, la qual cosa va donar lloc a un intercanvi d’impressions molt enriquidor. Els tallers van acabar amb un joc de creació poètica d’haikus en petits grups de treball.

Iban L. Llop comenta el cal·ligrama d'un alumne de LilleExercici de creació d'haikus a Lille

Cal afegir que a Rennes 2 el projecte didàctic ha estat compartit amb professores i alumnes dels departaments de llengües estrangeres aplicades (traducció) i d’espanyol per a especialistes d’altres disciplines.

Tertúlia literària a RennesTaller de poesia a Rennes

La seixanta d’alumnes de Lille i de Rennes que van participar als tallers han valorat molt positivament l’activitat i el privilegi de poder gaudir en directe de la presència d’un poeta i dels seus consells.

La feina continua aquests dies al grup de creació d’haikus que Iban L. Llop ha iniciat a Facebook per tal que els alumnes que ho desitgin puguin aportar-hi les seves creacions.

---

Montserrat Casacuberta Palmada, Université Rennes 2

Rosó Gorgori Bonet, Université Lille 3