Imatge Neus Crisol Milian
Cuina catalana al Fòrum Gastronòmic 2012 de Santiago
per Neus Crisol Milian - Monday, 19 March 2012, 09:45
 

Variat, plural, representatiu, profund, útil i atractiu. Així fou el programa del Fórum Santiago’12, punt de trobada biennal dels millors professionals i amants de la gastronomia que aquest any tingué, com a novetat, la participació dels estudiants i les parelles lingüístiques de l’Àrea de Català de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

El dia començà amb un suculent primer plat de demostracions del col·lectiu de cuines del Vendrell i del Vallès, ofertes per l’Agència Catalana de Turisme. Plats típics de la cuina catalana com el xató o el trinxat cobraven vida als plats i eren degustats juntament amb les més interessants explicacions de com elaborar-los. El plat fort, però, vingué de la mà dels prestigiosos i universalment coneguts germans Roca del Celler de Can Roca de Girona, els quals presentaren en primícia plats inèdits i deixaren bocabadats a més d’un comensal. Finalment, per postres, el taller-degustació de Paco Morales, de l’Hotel Ferrero de Bocairent, ens va ensenyar com reinventar l’avantguarda de la cuina, bo i evitant la innecessària tecnificació.

Tot plegat, doncs, un menú de gurmet ben complet i exquisit, que permeté als nostres alumnes no només de conèixer els plats i productes més típics de la cuina catalana, sinó també de degustar-los de la mà dels millors professionals.

 

Notícia enviada per Dolors Perarnau, professora d'estudis catalans a la Universitat de Santiago de Compostel·la