Imatge Ester Pou
II Centre for Catalan Studies Annual Lecture (Queen Mary, Londres)
per Ester Pou - Saturday, 17 March 2012, 16:29
 


A Catalan Dimension to Films from Spain?
Dr. Dominic Keown (University of Cambridge)

 

Queen Mary University of London, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, va acollir el dijous 16 de març la II Centre for Catalan Studies Annual Lecture, que enguany anà a càrrec del Dr. Dminic Keown de la Universitat de Cambridge i que es titulà, A Catalan Dimension to Films from Spain?

L’acte es va obrir amb unes paraules per part del Cap del Department of Iberian and Latin-American Studies, el lingüista i Professor Chris Pountain que va agrair molt especialment a l’Institut Ramon Llull el seu suport en els estudis de català a la universitat londinenca.

El Dr. Dominic Keown, especialista en cultura hispànica contemporània i autor de A Companion to Catalan Culture (2011), aprofitant que aquest curs s’ha ampliat a Queen Mary l’oferta dels estudis de cultura catalana amb la introducció d’un curs sobre cinema català, va fer un recorregut per algunes pel·lícules i directors del
cinema ‘espanyol’, de Berlanga a Bigas Luna o Monleón, que ofereixen, tanmateix, i a diferència del que sol ser habitual, una mirada molt més complexa de la noció d’identitat nacional.

La conferència, que va durar una hora i a la qual van assistir unes seixanta persones aproximadament, es va cloure amb unes
paraules d’agraïment del director del Centre for Catalan Studies, el Dr. Jordi Larios, i amb un aperitiu al vestíbul de la Facultat de Matemàtiques.

Esther Pou, lectora de català a Queen Mary (Londres)

Divendres, 16 de març de 2012