Imatge Òscar  Banegas Garrido
El cantautor valencià Pau Alabajos visita els estudiants de català de la Universitat de Bolonya
per Òscar Banegas Garrido - Tuesday, 28 February 2012, 10:59
 

El passat dijous, 23 de febrer, a les 17.15 h, a l'aula E de la Facultat de Llengües i Literatures Estrangeres de la Universitat de Bolonya (Itàlia), el cantautor Pau Alabajos (Torrent, València) va impartir un taller didàctic sobre l'herència de la Nova Cançó. L'activitat va tenir un gran èxit entre l'alumnat de català i també entre altres estudiants Erasmus a Bolonya. Més de trenta persones van omplir l'aula i van gaudir amb l'actuació del músic valencià.

A partir de la interpretació en directe (veu i guitarra) dels temes més representatius dels Setze Jutges (Al vent, de Raimon; L'estaca, de Lluís Llach; Què volen aquesta gent?, de M. del Mar Bonet; M'aclame a tu, d'Ovidi Montllor, etc.), Pau Alabajos va fer un repàs de la història recent dels territoris de parla catalana des d'un punt de vista polític i social.

Pau Alabajos

En una primera part hi va il·lustrar el final de la dictadura franquista i la transició democràtica amb temes emblemàtics de la memòria col·lectiva catalana. En una segona fase hi connectà amb el moment actual i amb les causes i lluites que s'estan duent a terme  a través de cançons del seu mateix repertori. Al final hi va haver el torn d'intervenció dels assistents, que van poder fer preguntes sobre tot allò que Pau havia comentat/cantat durant la xarrada-concert, que va tenir una durada de més d'hora i mitja, al final de la qual hi va haver venda i signatura de discos.