Imatge Jordi Dosaiguas
IV Cicle de Cinema Català a la Universitat de Massachusetts
per Jordi Dosaiguas - Wednesday, 15 February 2012, 06:42
 

El IV Cicle de Cinema Català de la Universitat de Massachusetts es va inaugurar el passat 7 de febrer amb la projecció d'Ocaña, retrat intermitent de Ventura Pons. Aquest any el cicle està dedicat al cinema català de temàtica gai i lèsbica i, a més a més de l'Institut Ramon Llull, compta amb el suport del Consulat Espanyol a Boston i de l'Stonewall Center, l'associació del col·lectiu lgtb de la Universitat de Massachusetts.

El cicle ha continuat avui amb Costa Brava de Marta Balletbó-Coll i s'allargarà fins el proper 24 d'abril amb la projecció de cinc pel·lícules més: Carícies, Amic/Amat i Barcelona, un mapa de Ventura Pons, Kràmpack de Cesc Gay i El Mar d'Agustí Villaronga. Les presentacions de les pel·lícules van a càrrec dels estudiants del curs de cinema català de la professora Barbara Zecchi, així com els debats entre els assistents que ells mateixos s'encarreguen de conduir i moderar després de cada pel·lícula.

La Universitat de Massachusetts, com també la resta de centres universitaris que conformen el Five Colleges Consortium de Massachusetts, tenen una llarga tradició pel que fa als estudis de gènere i compten amb un programa interdisciplinari d'estudis de cinema molt actiu a la nostra universitat, cosa que sens dubte ha facilitat que el cicle hagi arrencat amb una molt bona acollida per part de tota la comunitat universitària.

Podeu consultar més informació sobre el cicle de cinema a la nostra pàgina web http://people.umass.edu/bzecchi/IV_Gay&Lesbian.html o el podeu seguir a la nostra pàgina de Facebook.