Imatge Elisabet Virgínia Liminyana Vico
Nit de les cultures europees al Harn Museum de la Universitat de Florida
per Elisabet Virgínia Liminyana Vico - Saturday, 21 January 2012, 19:48
 

El passat 16 de gener, la Universitat de Florida va celebrar les cultures i les llengües europees al seu museu d'art contemporani Harn Museum. La cultura catalana va estar representada per una taula que van preparar els estudiants de català, amb diversos llibres en català i objectes folklòrics, entre altres. Catalan House, l'associació d'estudiants i amics de la cultura catalana, van repartir pamflets sobre el programa de catalanística.

La lectora de català de la Universitat de Florida, Elisabet Liminyana, va participar en la lectura de poemes emblemàtics, portada a terme pels professors de les llengües invitades. El poema "Els amants" de Vicent Andrés Estellés, llegit en català i en anglès, va despertar simpaties i complicitat d'un públic poc acostumat a la temàtica eròtica.

El Center for European Studies de la Universitat de Florida, després de la lectura del poema, va interessar-se pel programa de catalanística. Vicent Andrés Estellés ha aconseguit a Florida més atenció que tres anys de negociacions amb la institució; i és que com l'Estellés "en són parits ben pocs".