Imatge Mariona Masferrer
II Taller Internacional: “Cuba i els Països Catalans: trobada de pobles i cultures” a la Universitat de l'Havana
per Mariona Masferrer - Tuesday, 3 January 2012, 11:33
 

Els passats 28, 29 i 30 de novembre va tenir lloc el II Taller Internacional: “Cuba i els Països Catalans: trobada de pobles i cultures”, organitzat per la Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de l’Havana i el suport financer de la Conselleria de Cultura de l’Ambaixada d’Espanya a Cuba. L’esdeveniment va comptar amb la participació de més de 30 professionals que estudien el tema de la història comú entre Cuba i els Països Catalans. Es va treballar a partir de panels científics durant el matí els quals, organitzats per àrees temàtiques, van tenir títols com: “De ideologías entre catalanes y cubanos”, “Por el camino de las letras en la historia común entre Cuba y los Països Catalans”, “Cuba y los Països Catalans: frutos en las artes” i “De las migraciones y sus huellas en la historia común entre Cuba y los Països Catalans”.

 

Un dels fets més destacats de l’esdeveniment va ser la constitució de la Asociación de Catalanistas de América Latina (ACAL). A la reunió, a la qual van participar-hi els catalanistas José María Muriá (Mèxic), Alberto José Miyara (Argentina), August Bover (Catalunya) i Alejandro Sánchez (Cuba), van quedar establerts els punts per a la redacció d’uns estatuts, així com la realització d’alguns projectes immediats. Es va decidir reconèixer la Revista de Estudios Catalanes, editada a l’Argentina, com a l’òrgan oficial de l’associació.

 

El II Taller Internacional “Cuba i els Països Catalans: trobada de pobles i cultures” va complir, un cop més, amb l’objectiu de reunir persones de diferent formació, origen i generació en un espai en el qual es va exposar i debatre sobre temes imprescindibles per entendre la cultura cubana i catalana.

 

 

Notícia enviada per Alejandro Sánchez Castellanos, Director de la Càtedra de Cultura Catalana a la Universitat de l’Havana.