Imatge Info Llengua
Una exposició de Gaudí celebra l’inici dels estudis de català a la universitat japonesa de Hosei (Tòquio)
per Info Llengua - Monday, 12 December 2011, 10:22
 

Antoni Gaudí, un dels noms de la cultura catalana més reconeguts internacionalment, ha estat el protagonista de l’exposició que s'ha pogut veure aquests dies a la Universitat de Hosei (Tòquio). El motiu d’aquesta mostra, organitzada per l’Institut Ramon Llull i la mateixa universitat, ha estat commemorar l’inici dels estudis catalans que s’hi cursen per primera vegada des del passat mes de maig.

L’Institut Ramon Llull va firmar un conveni de col·laboració amb la Universitat de Hosei ara fa un any, segons el qual s’iniciaven els estudis de català a la capital japonesa. Així doncs, el mes de maig d’enguany (data d’inici del curs acadèmic al Japó) el català es va començar a ensenyar a les aules de la Universitat de Hosei.

Aquests dies s'ha celebrat aquesta fita amb diverses activitats culturals a l’entorn de la figura d’Antoni Gaudí. Durant tota la setmana, la universitat japonesa ha acullit l’exposició Gaudí, un univers. Paral·lelament, dissabte, ha tingut lloc la presentació dels estudis catalans a càrrec del professor Ko Tazawa, impulsor de la iniciativa. Seguidament, s'ha projectat el documental Antoni Gaudí d’Hiroshi Teshigawara i Ricard Mas, historiador i expert en l'obra de Gaudí, ha pronunciat la conferència “Gaudí: natura, misticisme i llegat”.

Al Japó també s’ofereixen classes de català a la University of Foreign Studies d’Osaka i al casal català de Kansai (Osaka).

 

ponents

 

Ricard Mas amb Raquel Vila, professora de català a Hosei, i Ko Tazawa, responsable dels estudis de català a Hosei

Font: Comunicació IRL