Imatge Elisenda Marcer Cortés
Workshop for UK based Catalan Tutors, Birmingham
per Elisenda Marcer Cortés - Tuesday, 29 November 2011, 16:03
 

“Workshop for UK based Catalan Tutors” a la Universitat de Birmingham

El passat divendres 18 de novembre va tenir lloc la segona jornada de formació per al professorat de català al Regne Unit: “Workshop for UK based Catalan Tutors”. En aquesta ocasió, la Universitat de Birmingham, amb la col.laboració de l’Institut Ramon Llull, va organitzar i acollir l’activitat. La jornada es va programar amb la intenció de donar a conèixer als professors de català algunes de les iniciatives i exemples didàctics que s’estan duent a terme a la Universitat de Birmingham, sia en el marc dels estudis catalans com en el d’altres llengües i cultures.

Així, la jornada va obrir-se amb les propostes que coordina l’equip d’e-learning del College of Arts and Law amb dos dels seus membres amb més experiència, Bill Miller i Dr. Marios Hadjianastasis. A continuació, la Dr. Monica Borg presentà l’interessant projecte d’aplicació de la wiki al curs d’introducció a la cultura italiana. A la qual seguí una exposició sobre els mètodes d’avaluació en els cursos de llengua castellana a càrrec de la professora Rosa Sánchez. El matí es tancà amb la intervenció de la Dr. Marta Simó, de castellà, que mostrà exemples del complet curs per a principiants que ha creat al Web-CT. Després d’una breu pausa per dinar, la tarda se centrà en l’exposició del passat i present dels estudis catalans a Birmingham a càrrec de la Dr. Elisenda Marcer i la presentació de les originals propostes que la professora Raquel Navas i l’estudiant de doctorat, Jennifer Arnold, estan realitzant.

Tot i les distàncies i els trajectes en tren i fins i tot avió, que alguns dels assistents van haver de fer, l’acte va comptar amb una molt bona assistència i una àmplia participació per part dels professors de català com dels d’altres departaments i àrees de la universitat.

La jornada es va cloure amb una reunió amb la delegada de l’Institut Ramon Llull a Londres, Mercè Estela i, jutjant pels comentaris dels assistents, amb la certesa que fou una trobada interessant i productiva que val la pena que tingui continuïtat.

Vegeu les fotografies a: http://www.flickr.com/photos/artsatbirmingham/sets/72157628125887423/

També podeu saber-ne més coses i llegir alguns comentaris a: http://galbascat.blogspot.com/2011/10/workshop-for-uk-based-catalan-tutors.html