Glòria Estapé
Maria Pujol presenta la tesi doctoral sobre l'escriptor Josep Vallverdú
per Glòria Estapé - Monday, 14 November 2011, 11:44
 

La professora de literatura infantil i juvenil a la Universitat Internacional de Catalunya, i exlectora d’estudis catalans a la Universitat de Lancaster, Maria Pujol,  ha presentat la tesi doctoral sobre l’escriptor Josep Vallverdú.

 L’escriptor lleidetà va conrear diversos gèneres com la poesia, la traducció, el teatre i sobretot destaca el vessant de literatura infantil i juvenil en què va aconseguir un èxit considerable amb el personatge de Rovelló, que ha estat adaptat a una sèrie de dibuixos animats a la petita pantalla.

 Pujol, però, s’ha centrat en l’aspecte menys conegut de l’autor: els seus llibres personals com ara els volums més assagístics, els llibres de viatge, els diaris i el memorialisme. L’autora ha dut a terme un estudi cultural i ha resseguit el context històric i les influències que van marcar Vallverdú. Així, ha traçat els trets d’una generació d’autors com Manuel de Pedrolo i Guillem Viladot, una generació marcada per la potsguerra i amb una filiació a la resistència cultural.

 Per a més informació, podeu clicar a l’enllaç següent:

 http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/473956-generacio-del-desencant.html