Imatge Pau Bori Sanz
El petit de cal Eril presenta Vol i dol a Sèrbia
per Pau Bori Sanz - Sunday, 13 November 2011, 18:52
 

El cantant, compositor i lletrista d'El petit de Cal Eril­, Joan Pons, ha visitat aquests dies la capital de Sèrbia per presentar el seu nou disc, Vol i dol. Un concert en solitari en un bar del centre de Belgrad el passat dissabte 12 de novembre va ser l’acte central de la seva visita. Davant un centenar de persones, Pons va tocar les dotze peces que composen el segon i darrer disc impulsat pel grup El petit de cal Eril. Entre les cançons que més van engrescar el públic serbi, trobem Cendres o Cau la neu. A més, a petició del públic (format en part per estudiants de català), Pons va tocar també alguna cançó del seu primer disc, I les sargantanes al sol.

El dia anterior Joan Pons havia visitat la Facultat de Filologia de la universitat de Belgrad, on aquest curs hi ha uns 200 estudiants de català. El cantant de Guissona va participar en una classe amb alumnat de primer any. A banda d’interpretar cançons seves ja conegudes pels estudiants de català —L’elefant i Ton pare—, Pons també va presentar les dues Decapitacions del poeta Pere Quart que ha musicat per al disc Vol i dol.

La visita de Joan Pons a Sèrbia ha estat possible gràcies al suport de l'Institut Ramon Llull i l'Institut Cervantes de Belgrad.

Nova revista serbo-catalana

D’altra banda, cal destacar que un grup d’estudiants de català de Belgrad va aprofitar la molta concurrència al concert d’El petit de cal Eril per presentar en públic una nova revista digital,  Revista B2. Elaborada per estudiants serbis de català, B2 és una publicació bilingüe —català i serbi— que pretén posar en concate les cultures catalana i sèrbia.