Imatge Info Llengua
Curs d'introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger
per Info Llengua - Thursday, 13 October 2011, 12:42
 

L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el II Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que tindrà lloc a Vinaròs i Morella entre demà divendres 14 i el diumenge 16 d’octubre de 2011.

 

L’acte inaugural del curs tindrà lloc divendres 14 a les 15h. a la Biblioteca Municipal de Vinaròs i comptarà amb la participació del president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan; el  director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro i el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Manuel Pérez Saldanya.

 

Des de divendres i fins diumenge, els participants realitzaran sessions de treball a l’entorn de 3 grans blocs teòrics: Llengua i cultura (tractament de la cultura en la didàctica de la llengua), Llengua i materials didàctics (eines i recursos multimèdia per a l’aprenentatge de la llengua a l’exterior), Llengua i didàctica (estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres). Finalment, s’inclou una explicació del treball d’aplicació pràctica i dels criteris d’avaluació, que tindrà lloc diumenge.

 

Concebut amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior, el curs s'adreça a llicenciats i graduats, preferentment en Filologia catalana, i a estudiants del darrer any de grau que no tinguin o comptin amb poca experiència docent en el camp de l'ensenyament de la llengua. En aquesta segona edició del curs, igual que l’any passat, s’han omplert totes les places amb 40 inscrits.

 

La sessió de cloenda se celebrarà l’endemà dissabte 15, a les 20h, a l’ajuntament de Morella i hi intervindran l’alcalde de Morella, Joaquim Puig; el director de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch; la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó; i el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús.