Imatge Info Llengua
Publicació de What Catalans Want de Toni Strubell
per Info Llengua - Monday, 10 October 2011, 16:26
 

What Catalans WantEl mes de juliol es va presentar a la seu de l'IEC el llibre What Catalans Want. Could Catalonia become Europe’s next state?, amb els parlaments del President Jordi Pujol i els catedràtics Joan Ramon Resina (University of Stanford) i Henry Ettinghausen (Southampton University).

What Catalans Want pretén difondre la realitat catalana arreu del món i vol omplir un gran forat que té la bibliografia catalana en aquest sentit. Explica, en anglès, com és la nostra nació i què volem els catalans avui després del desmantellament de l’Estatut de 2006, després del procés de les Consultes per la Independència i després de la massiva manifestació del 10 de juliol de 2010 pel dret del nostre poble a decidir. Fets que van arribar a les primeres planes dels principals diaris del món.

El llibre conté 35 entrevistes a personalitats catalanes i no-catalanes que posen de manifest perquè cada cop més catalans se senten incòmodes formant part d’Espanya. Parlen de temes com l’espoli fiscal, el deficient finançament, les amenaces a la llengua i a l'ensenyament català, les deficiències en la recuperació de la memòria històrica, el foment de l’odi  a la catalanitat, el tema dels “toros”, etc. Tots aquests temes són tractats des d’una òptica força interessant per a un lector anglès, americà, suec, australià... El llibre s'obre amb un exquisit pròleg del famós novel·lista irlandès Colm Toíbín i l’han creat Toni Strubell (textos), Lluís Brunet (fotografia) i Liz Castro (edició).

El 25 de novembre es presentarà a Londres. En trobareu més informació al lloc web del projecte i al Facebook.
Font: Editorial Catalonia Press