Imatge Info Llengua
La Universitat de Stanford acull una jornada sobre l’exili català a Mèxic
per Info Llengua - Wednesday, 5 October 2011, 09:16
 

La prestigiosa universitat nord-americana de Stanford organitza el divendres 7 d’octubre la conferència “Crossing the Atlantic: Catalans in Mexico 1939” per analitzar l’herència de l’exili català a Mèxic. La Jornada està coorganitzada per l’Institut Ramon Llull, el Catalan Observatory, el Center for Latin American Studies i l’Iberian Studies Program de Stanford i el Consolat mexicà a San José. Des de l’any 2007 l’IRL subvenciona la Càtedra Ginebre Serra de la Universitat de Stanford, dirigida per Joan Ramon Resina.

A partir de l’anàlisi de l'exili massiu català a Mèxic durant la postguerra, l’objectiu de la conferència és doble. En primer lloc donar a conèixer, tant a la comunitat acadèmica de la Universitat de Stanford com a la de l’àrea de la Badia en general, la llarga tradició d’intercanvis culturals i comercials entre ambdues nacions. En segon lloc, explorar noves àrees de recerca en aquest camp per continuar potenciant aquest diàleg tan fructífer.

Al llarg de les jornades, prendran la paraula una desena d’experts en diferents àrees de les relacions literàries i culturals entre Mèxic i Catalunya.

Entre els ponents, destaquen noms reconeguts com els de l’exconseller de Cultura de la Generalitat, Joan Maria Pujals, Teresa Fèrriz Roure (Universitat Oberta de Catalunya), Dolores Pla Brugat (Instituto Nacional de Antropología e Historia de México), Martí Soler Vinyes (Fondo de Cultura Económica), Ilán Semo (Universidad Nacional Autónoma de México), Sebastiaan Faber (Oberlin College), Rubén Gallo (Princeton), Mireya Folch-Serra (The University of Western Ontario) i Héctor Hoyos i Ximena Briceño (ILAC), entre d’altres.


Nota: Adjuntem el programa de la Jornada

 

Font: Comunicació IRL