Imatge Info Llengua
Les Jornades internacionals per a professors de català arriben a la 25a edició
per Info Llengua - Monday, 18 July 2011, 10:07
 

La 25a edició de les Jornades internacionals per a professors de català, organitzades per l’Institut Ramon Llull (IRL), comencen avui a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona i duraran fins dijous.

Aquesta trobada anual de professorat que imparteix estudis catalans a universitats d’arreu del món arriba a la 25a edició amb un rècord de participants.

La sessió inaugural tindrà lloc avui, 18 de juliol, a les 16 h, i comptarà amb la intervenció de Joaquim Puigvert, vicerector de relacions institucionals, societat i cultura de la Universitat de Girona, en representació de la rectora de la Universitat Anna Maria Geli. També hi parlaran Joan Ferrer, degà de la Facultat de Lletres, Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, i Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL. Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, pronunciarà la ponència inaugural amb el títol: “La Secció Filològica de l’IEC, de cent anys endavant”.

Els dies 19 i 20 estaran dedicats a tallers focalitzats en aspectes metodològics de l'ensenyament del català com a llengua estrangera. En aquest sentit, destaquen noms com Encara Atienza, Anna Pitarch i Neus Figueras, que aquest any centraran un programa dedicat a la importància de l'avaluació en els processos d'aprenentatge d'una llengua. Paral·lelament també hi haurà un taller general sobre didàctica de la llengua a càrrec de Begoña Montmany per al professorat amb menys experiència docent. La resta de tallers i ponències estaran protagonitzades pel mateix professorat de la Xarxa Universitària d'Estudis Catalans de l'Institut Ramon Llull i tractaran temes com ara l'ús de la lingüística computacional en les classes de llengua catalana, l'organització de jornades músicopoètiques a les universitats o un taller per al disseny de cartells per a la promoció de cursos i activitats.

Clouran les Jornades, el dia 21 de juliol, la conferència de Margarida Casacuberta "El comte Arnau: trajectòria d'un mite".

Per a més informació, podeu consultar el programa complet aquí.