Imatge Mariona Masferrer
Conferència a càrrec d’Albert Turull a la Universitat de Colònia
per Mariona Masferrer - Friday, 8 July 2011, 10:07
 

El passat 30 de juny, Albert Turull, doctor en filologia catalana, professor titular de la Universitat de Lleida i director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, va desplaçar-se a Colònia per oferir una conferència intitulada “La llengua catalana al segle XXI: entre la consolidació i la minorització”.

A la ponència, que se celebrà a la Universitat de Colònia i es féu en castellà amb l’objectiu d’apropar la realitat catalana a més gent, van assistir-hi una cinquantena de persones, no tan sols alumnes de català, sinó també estudiants d’altres disciplines interessats a conèixer més a fons el nivell d’integració lingüística de què gaudeix la nostra llengua.

En la seva intervenció, el sociolingüista lleidatà va centrar-se en la situació actual de la llengua catalana, aportant dades sociolingüístiques del segle XXI quant al capteniment dels usuaris del català i oferint una visió de la situació legal en què s’emmarca en els diferents territoris dels Països Catalans.

La conferència va cloure amb una anàlisi de la presència de la llengua segons les competències lingüístiques dels parlants i amb les perspectives de futur: entre la supervivència i la consolidació.

Després de l’acte, el Departament de Romàniques va convidar els assistents a un petit piscolabis, en què van seguir debatent i fent preguntes a Albert Turull sobre aquells temes que els havien suscitat interès i que, per manca de temps, no s’havien pogut tractar amb més profunditat.

Notícia enviada per Elisabet Capdevila, professora de català de la Universitat de Colònia.