Imatge Info Llengua
ModernArt.Cat
per Info Llengua - Tuesday, 28 June 2011, 14:14
 

El Centre for Catalan Studies de Queen Mary, University of London va celebrar el seu congrés anual, els passats 24 i 25 de juny. L’edició d’enguany, dedicada a l’art modern català, reuní una cinquantena d’acadèmics i experts vinguts sobretot del territori de parla catalana, però també del mateix Regne Unit i dels Estats Units i el Canadà.

La benvinguda la donà la cap del departament d'’Iberian and Latin American Studies’, la catedràtica Parvati Nair, que destacà la presència, aquests dies, de la cultura catalana a la capital britànica, a causa de l’exposició de l’obra de Miró a la Tate Modern londinenca.

La conferència inaugural anà a càrrec de la Dra Lola Jiménez Blanco de la Universidad Complutense de Madrid, i portava per títol: “1912: Juan Gris, Josep Maria Junoy and the cubist exhibition at Galeria Dalmau”.

Atesa la varietat de disciplines artístiques que es presentaren, les comunicacions s’organitzaren en diverses temàtiques i foren distribuïdes en sessions paral·leles. Modernisme / Art i política, Salvador Dalí / Barcelona-París i Cinema / Escultors catalans són els quatre panells presentats el divendres.

El dissabte s’obrí amb dues sessions plenàries dedicades a l’arquitectura, d’una banda, i a la pintura i la poesia, de l’altra. Entre les comunicacions, destaquem “Between the Masia and the Landhaus: Rafael Masó’s Noucentista Architecture, 1912-1917”, a càrrec del Dr. Jordi Falgàs de la University of Wisconsin-Madison. Així com també la presentada per la Dra de la Universitat de Barcelona, Glòria Bordons:“’Fora de l’umbracle’, de Joan Brossa: Una petita revolució personal del maig del 68”.

Quatre panells aplegats sota els títols Teatre / Perifèries i  Salvador Dalí / Pintura i poesia ocuparen l’espai de la tarda del dissabte. El congrés es clausurà amb unes paraules del director del CCS, el Dr. Jordi Larios.

 

Notícia enviada per Ester Pou, Queen Mary University of London

 

Modern.Art