Imatge Ignasi Massaguer
Lingu@net
per Ignasi Massaguer - Tuesday, 14 June 2011, 17:43
 

Us presentem el nou web de Lingu@net (http://www.linguanet-worldwide.org) Com potser sabeu, es tracta d’un projecte europeu que ofereix recursos didàctics per a l’ensenyament i aprenentatge de llengües (en aquests moments, 32).

El 24 de maig es va presentar a la seu central de l’Instituto Cervantes el nou portal del projecte http://www.linguanet-worldwide.org, que incorpora 12 noves llengües (7 d’europees i 5 de mundials) i presenta diverses millores en la interfície. La plataforma, que és d’accés lliure, ofereix enllaços a recursos didàctics de qualitat en línia i relacionats amb l’ensenyament i l’aprenentatge de llengües. La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Lingüística, és membre del consorci del projecte des de l’any 2002.

Un dels avantatges de l’eina és que ofereix accés multilingüe a gairebé 4.000 recursos. També proporciona orientació i ajuda sobre com aprendre una llengua, com avaluar el nivell d’aprenentatge i com comunicar-se en línia amb altres aprenents. Les seccions i continguts del portal han estat desenvolupades per especialistes en aprenentatge de llengües d’arreu d’Europa.

El projecte, nascut el 1998, s’anomenava inicialment Lingu@net Europa i oferia accés en sis llengües a un catàleg de 1.500 recursos didàctics, destinats principalment a professionals de l’ensenyament de llengües. En anys posteriors i gràcies al finançament europeu (projectes Sòcrates i Lifelong Learning), el ventall de llengües s’ha anat ampliant fins arribar a la situació actual, en què es pot accedir a tot el lloc web en qualsevol de les llengües següents: alemany, anglès, àrab, búlgar, català, danès, eslovac, espanyol, estonià, èuscar, finès, francès, gallec, grec, hindi, holandès, hongarès, irlandès, islandès, italià, japonès, letó, lituà, maltès, polonès, portuguès, romanès, rus, suec, txec i xinès.