Imatge Mariona Masferrer
Els Amics de les Arts tanquen amb èxit la gira “Bed & Breakfast” a Alemanya
per Mariona Masferrer - Thursday, 9 June 2011, 10:29
 

El passat 26 de maig, el grup musical Els Amics de les Arts va tancar a Berlín la seva exitosa gira “Bed & Breakfast”; una gira que iniciaren a Calaf el 2009 i que ha comptat, entre d’altres, amb dos concerts a l’emblemàtic Palau de la Música Catalana.

El grup de folk-rock català encetà el tour alemany al Club Voltaire de Tubinga, que va superar totes les expectatives, tant per l’assistència com per la resposta del públic. La segona parada va ser Saarbrücken, on una hora abans del concert la banda es va reunir amb els estudiants de català per debatre sobre l’efervescència de la música en llengua catalana, i més concretament, sobre la història del grup i el procés de composició de les cançons, alhora que aprofità per a respondre preguntes sobre les lletres tractades a classe.

L’endemà, els quatre amics, Joan Enric Barceló, Eduard Costa, Ferran Piqué i Dani Alegret, es van convertir en professors de la Universitat de Bochum, en una xerrada que va tractar diversos temes, com ara el bilingüisme, el País Valencià o el mercat musical en català. Després de ficar-se a la butxaca els estudiants de Bochum, va ser el torn de Colònia, que va acollir dos actes: una conferència a la universitat, i un concert amb el grup local Nik’s Room a la sala Wohn-bar, que es va omplir amb més d’un centenar de persones que vibraren no tan sols amb les melodies d’Els Amics, sinó també amb el seu sentit de l’humor.

A Hamburg, la penúltima parada, el grup de moda català també va oferir una xerrada a la universitat i un concert amb un públic molt heterogeni, amb qui van connectar de seguida.  Els Amics de les Arts clogueren el titulat “Zee German Tour” a la capital alemanya, novament amb una doble sessió: una xerrada a la Universitat Humboldt, en què es va fer especial esment a la tasca de traducció de les lletres treballades prèviament pels estudiants, i el concert a l’Alte Kantine, al complex cultural de la Kulturbraurei, que fou un èxit rotund; fins i tot se’n van exhaurir les entrades.

Aquestes activitats van ser possibles gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Alemanya i a les universitats de Tubinga, Bochum, Saarbrücken, Colònia, Hamburg i Berlín. L’organització de les xerrades i dels concerts la van dur a terme les professores de català dels lectorats de les universitats esmentades (Maria Lacueva, Anna Betlem Borrull, Clara Terricabras, Assumpta Terés, Imma Martí i Elisabet Capdevila), i la representant de l’IRL a Berlín, Queralt Vallcorba.

Concert Els Amics de les Arts

Fotografia: Olga R. Trujillo

Conferència Els Amics de les Arts

Fotografia: Guim Bonaventura

Notícia enviada per Elisabet Capdevila, professora de català de la Universitat de Colònia.