Imatge Mariona Masferrer
Cloenda del programa PARELLAES
per Mariona Masferrer - Thursday, 2 June 2011, 16:16
 

Dijous passat va tenir lloc la cloenda del programa PARELLÆS, un programa d’intercanvi lingüístic gallegocatalà que ja fa tres anys que funciona i que any rere any guanya més participants.

Coordinat per l’Àrea de Filologia Catalana de la universitat i reconegut amb un crèdit de lliure configuració, aquest programa no solament treballa el vessant lingüístic de l'intercanvi sinó també el sociocultural. És per això que en aquesta convocatòria les nostres parelles han pogut participar en diverses activitats catalanes i gallegues, tant proposades per la ciutat com directament organitzades per l’Àrea.

Pel que fa a les catalanes, destacar, entre d’altres, la projecció en primícia de la versió original de la cinta “Pa negre”, la qual no arribà als cines gallecs, i l’homenatge a Salvador Espriu dins del cicle “O ceo das letras”, un passeig dramatitzat per la vida de l’autor especialment adaptat per a la monumental Cidade da Cultura.

Aquest any PARELLÆS ha comptat amb 40 inscrits, a partir dels quals s’han pogut formar 11 parelles. Totes, sense excepció, agraeixen, a les seves memòries, l’experiència enriquidora del programa, tant lingüística com personal, i afirmen haver-ne après un munt, de llengua i cultura catalanes i gallegues i, a sobre, haver-ho fet sense passar per l’aula!

Parelles

Notícia enviada per Dolors Perarnau, professora de català de la Universitat de Santiago de Compostel·la.