Imatge Info Llengua
Comencen les classes de català a la Universitat de Hosei, Tòquio
per Info Llengua - Friday, 13 May 2011, 11:58
 

Aquesta setmana s’han iniciat a la Universitat de Hosei, Tòquio, els cursos de llengua i cultura catalanes a la Facultat d'Estudis Interculturals. Aquests cursos són el resultat d’un conveni subscrit entre l'Institut Ramon Llull i la Universitat de Hosei. Els cursos que s’hi impartiran són, per una banda, de llengua, i per una altra, d’història i societat catalanes. A més, el conveni té com a finalitat realitzar-hi altres activitats acadèmiques i de recerca que contribueixin a la difusió de la cultura catalana.

L’any universitari al Japó comença a l’abril. Enguany les classes han començat amb bastant retard (a causa del terratrèmol i la posterior crisi nuclear) però amb un notable èxit pel que fa a l’assistència. Hi ha més de 20 alumnes a cadascun dels dos cursos, la majoria dels quals havien estat alumnes d’espanyol a la Universitat de Barcelona.

A més de a la Universitat de Hosei, al Japó es pot aprendre la nostra llengua al Centre Català de Kansai (Osaka). A Corea, hi ha estudis de català a la Hankuk University of Foreign Studies.

El nous estudis de català de Tòquio s'ha pogut fer realitat gràcies a la implicació del professor Ko Tazawa, catalanòfil, traductor i catedràtic del departament d'Estudis Interculturals d'aquesta universitat. Tazawa va arribar a Barcelona per primera vegada l'any 1979 per aprendre castellà, i l'efervescència de Catalunya el va captivar fins al punt que, vint anys més tard, es va doctorar en Filologia Catalana. L'any 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva tasca d'agermanament entre les cultures catalana i japonesa i, a banda dels diccionaris català-japonès / japonès-català ha publicat la traducció al japonès de Tirant lo Blanc, La pell freda, Camí de sirga i una antologia de contes de Quim Monzó, Montserrat Roig, Joan Perucho, Sergi Pàmies i Manuel de Pedrolo, entre d'altres.

Font: Comunicació IRL

 

Alumnes Hosei