Imatge Mariona Masferrer
V Jornades de les Llengües i Cultures Iberoromàniques a Zadar (Croàcia)
per Mariona Masferrer - Tuesday, 10 May 2011, 09:56
 

Del 2 al 6 de maig s’han celebrat les V Jornades de les llengües i cultures iberoromàniques organitzades pel Subdepartament d’Estudis Iberoromànics de la Universitat de Zadar, Croàcia. Els actes, com estava previst, han donat un cop d’ull a la diversitat de l’àmbit iberoromànic des d’una perspectiva lingüística, així com literària i cultural. En aquesta cinquena edició s’han recuperat alguns dels convidats a les IV Jornades que es van haver de cancel·lar a causa del caos aeri provocat per les cendres del volcà islandès.

En aquest marc, les activitats al voltant de la llengua i la cultura catalanes han servit per ampliar el punt de vista des del qual acostar-se als estudis de català. D’una banda, el professor Aitor Carrera de la Universitat de Lleida ha ofert una xerrada sobre L’aranès, i de l’altra, la guionista i dramaturga Mercè Sarrias ens ha descobert com es treballa la creació al camp de l’audiovisual amb la seva xarrada Escriure per a teatre/ escriure per a televisió.

D’altra banda, també hi ha participat el professor Francho Nagore de la Universitat de Saragossa, la professora Soraia Lourenço de la Universitat de Zagreb, la lectora MAEC-AECID a la Universitat de Zagreb, María Suárez, l’autor veneçolà Juan Carlos Méndez, l’escriptor asturià Adolfo Camilo Díaz i els poetes gallecs Anxo Angueira i Leo F. Campos.

A més a més, els estudiants hi han col·laborat com cada any amb les passejades guiades per la ciutat en català, gallec i castellà, la posada en escena d’una obra teatral i l’organització de la festa de cloenda. Durant aquest esdeveniment s’ha fet la cerimònia de lliurament dels premis del II Concurs literari del Subdepartament en català, gallec, portuguès i castellà.

Notícia enviada per Pau Sanchis i Roser Soler, professors de català a la Universitat de Zadar