Imatge Mariona Masferrer
III Mostra de Cinema català a la Universitat de l’Havana
per Mariona Masferrer - Thursday, 5 May 2011, 09:10
 

La setmana del 25 al 29 d’abril va tenir lloc, a la Facultat d’Arts i Lletres de la Universitat de l’Havana, la III Mostra de Cinema Català, enguany dedicada al director Jaume Balagueró. L’activitat va ser organitzada per la Càtedra de Cultura Catalana en col·laboració amb la Conselleria Cultural de l’Ambaixada d’Espanya a Cuba.

Sota el títol “Terror.cat”, la idea inicial de la mostra era projectar les cinc principals pel·lícules de terror del director lleidatà: Rec, Els Sense Nom, Darkness, Fràgils i Rec 2. Però els continus talls del corrent elèctric a la facultat i altres problemes  amb l’equipament tècnic de què disposàvem van perjudicar des del primer dia el desenvolupament normal de la mostra, raó per la qual, finalment, només se’n van poder projectar tres: Rec, Els Sense Nom i Rec 2. Això va provocar que, tot i que a la presentació de la mostra hi  assistissin prop d’una vintena d’espectadors, la resta de dies l’assistència fos bastant més tímida amb menys d’una desena de persones.

Malgrat les dificultats i els imprevistos, però, els assistents a les projeccions en van sortir satisfets i  meravellats de la capacitat creativa del director català .

D’altra banda, a la presentació vam aprofitar per donar a conèixer als assistents el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que es celebra, anualment, a la població costanera de Sitges, i que va servir de trampolí internacional a Balagueró.

Notícia enviada per Irene Varela, professora de català de la Universitat de l'Havana.