Imatge Mariona Masferrer
El català al Festival de Langues de Lille
per Mariona Masferrer - Friday, 15 April 2011, 11:36
 

L’Institut Ramon Llull i el català van ser presents a la cita anual del Festival des Langues de Lille, la 7a edició del qual va tenir lloc els dies 8 i 9 d’abril de 2011 a la Chambre de Commerce et d’Industrie Grand Lille, situada al centre de la ciutat. Prop de 6.000 visitants van assistir a aquesta nova edició del festival organitzat per l’associació No Man’s Langues.

Enguany, a més de la ja tradicional classe d’iniciació, l’activitat proposada en català va ser una lectura de poemes d’amor llegits tant per catalanoparlants com per estudiants de català de la Université Lille 3. Així, des del Llibre d’amic e amat de Ramon Llull fins a Jaume Pont, passant per Joan Salvat-Papasseit o Vicent Andrés Estellés, entre altres, la trentena d’assistents a la lectura van poder fer un breu recorregut per la poesia catalana a través de veus i accents diversos i amb l’ajuda de la traducció al francès projectada en una de les parets de la sala. Posteriorment, els recitadors van ser obsequiats amb l’antologia bilingüe Huit siècles de poésie catalane.

El Festival de llengües d’enguany va ser també el punt de trobada de professors de català d’universitats properes a Lille —Amiens, París, Reims i Rennes—, els quals van col·laborar en l’organització dels actes, així com el delegat de l’IRL a París, Raül David Martínez.

Festival de Langues de Lille

Notícia enviada per Rosó Gorgori, professora de català de la Universitat de Lille.