Imatge Mariona Masferrer
Homenatge a Ventura Pons a Belgrad
per Mariona Masferrer - Monday, 11 April 2011, 10:16
 

La Filmoteca nacional sèrbia ha lliurat aquest cap de setmana el guardó Zlatni Pe?at [El segell d'or] a Ventura Pons, en reconeixement a la seva trajectòria cinematogràfica.

Ventura Pons ha tingut l’oportunitat de trobar-se per primera vegada amb el públic serbi a la Filmoteca de Belgrad. El director català és un autor molt conegut i estimat a Sèrbia ja que moltes de les seves pel·lícules s'han projectat amb un èxit notable de públic i de crítica al Festival Internacional de Cinema de Belgrad. El segell d'or és la màxima distinció que atorga la Filmoteca sèrbia. Luc Besson, Harvey Keitel, Nikita Mikhalkov, Wim Wenders, Theo Angeleoupulus o Emir Kusturica són alguns altres dels guardonats amb aquesta distinció.

Coincidint amb el lliurament d’aquest premi, la Filmoteca va inaugurar el divendres una retrospectiva del cinema de Ventura Pons amb la pel·lícula Barcelona, un mapa. Fins al proper dimarts 12 d’abril, la Filmoteca sèrbia projectarà un total de 8 pel·lícules de Ventura Pons. A banda de Barcelona, un mapa, el cicle d’homenatge a Pons inclou també les pel·lícules Actrius, Carícies, El perquè de tot plegat, Food of Love, A la Deriva, Anita no perd el tren i Amic/Amat.

El cicle de cinema de Ventura Pons ha estat organitzat per la Filmoteca sèrbia, en col·laboració amb l’ambaixada espanyola i el lectorat de català de l’Institut Ramon Llull a la Universitat de Belgrad.

Notícia enviada per Pau Bori i Àxel Gonzàlez, professors de català a la Universitat de Belgrad.