Imatge Info Llengua
Tallers Illats: Trobades culturals a Menorca
per Info Llengua - Friday, 8 April 2011, 11:55
 

Si voleu passar unes mini vacances a Menorca voltada de literatura, natura i bon menjar en una casa rural Menorquina, amb platja privada; Tallers Illats us proposen unes trobades amb escriptors reconeguts que compartiran quatre dies amb els participants.

Tallers Illats és una iniciativa de Mariona Fernández que, en col·laboració amb amics coneixedors de diversos àmbits, proposa tallers de diferents disciplines culturals a Menorca com fotografia, art, il.lustració, vídeo, literatura, periodisme... El que us proposem, en aquest cas, ha estat ideat per l'escriptora Isabel Olestí. Els tallers són oferts per mestres reconeguts per la seva obra, i es dirigeixen a estudiants, creadors i a totes aquelles persones interessades. Té una durada de quatre dies - de dijous a diumenge – i es fa  a la Fundació Rubió i Tudurí, a prop de Maó, una casa antiga típica menorquina voltada d'una gran extensió de terreny i amb una platja privada.

Els tallers s'estructuren en tres dies de classe i de xerrades, com un curs concentrat. L'escriptor convidat té un tema central que desenvolupa i que sempre va lligat a la seva obra. Es pretén  crear un clima propici per al diàleg, per això, una de les gràcies de la trobada és que l'autor convidat conviu amb els alumnes a la mateixa casa, per tant, el curs és molt més que les hores lectives, ja que el diàleg continua a les hores lliures.

Es dóna molta importància a la bona cuina i es tenen hores lliures per visitar l'illa. Els participants poden venir acompanyats, encara que només un faci el curs.

L'edició passada va comptar amb la presència d''Andrés Trapiello i Albert Sánchez Piñol i aquest any hi ha previstos tres tallers:

  • Manuel Vicent ( del 16 al 19 de juny) “Literatura, cine y periodismo: una travesía literaria».
  • Manuel Rivas ( del 8 a l'11 de setembre) (pendent de títol)
  • Biel Mesquida (del 15 al 18 set.) “Poètiques de la forma breu”: conte, la crònica, l’epigrama, la microficció, l’aforisme, la màxima, el pamflet, l’apunt, el fragment, les notes, el morceau, l’apunt, el detall, el poema breu i el poema en prosa, i cercar l’art de la brevetat, de la condensació.

El preu sense el viatge inclòs és de 490€ (curs i estada complerta) o 350€ (només el curs).

Us adjutem la descripció de cada taller en els pdf.