Imatge Info Llengua
La Sorbona enceta el seu cicle anual sobre literatura catalana contemporània amb la visita de Vicenç Pagès Jordà
per Info Llengua - Monday, 4 April 2011, 12:21
 

El Centre d’Estudis Catalans (CEC) de la Universitat de la Sorbona de París va acollir divendres 1 d’abril la primera taula rodona de La literatura catalana en tots els accents, cicle que de fa dos anys ençà té lloc al centre universitari francès per tal de divulgar entre els estudiants autors literaris contemporanis catalans d’arreu del país. Aquesta primera jornada tingué com a convidat l’escriptor figuerenc Vicenç Pagès Jordà, autor d’Els jugadors de whist (2009), novel·la que els crítics han lloat com una de les propostes més sòlides de la narrativa catalana dels darrers anys.

L’acte, conduït pels professors de llengua catalana del CEC, es va iniciar amb una breu glossa de la figura de l’autor, a càrrec de dos estudiants de català. Tot seguit, es va obrir el debat entre Pagès Jordà i els moderadors, en què l’escriptor empordanès va parlar dels trets de la seva narrativa, especialment, de la recreació literària de la ciutat de Figueres, la realitat submergida i el joc lingüístic dels seus contes, o el fragmentarisme i l’experimentació textual de les seves novel·les. Després de cedir la paraula al públic perquè els assistents poguessin formular les preguntes desitjades, l’acte es va cloure amb una lectura de diversos fragments de l’obra de l’autor. En aquesta lectura, hi va participar una altra estudiant del centre, que va llegir el conte «Per llegir al metro», de l’aplec de narracions Cercles d’infinites combinacions (1996), i el mateix Pagès, que oferí un fragment d’Els jugadors de whist.

Aquest cicle amb autors catalans viurà una segona jornada el proper 11 de maig amb la trobada amb l’escriptor barceloní Jaume Cabré. Abans de tancar el curs universitari, però, la Sorbona també té previst de rebre el 17 de juny, en aquest cas en forma de soirée poètica, el poeta menorquí Ponç Pons, escriptor de l’any 2011 a les Illes Balears.

(Text enviat per Josep Sanz i Marc Colell)

 

Vicenc Pages