Imatge Info Llengua
Antoni Matabosch parla sobre Maragall a Mont-real
per Info Llengua - Thursday, 10 March 2011, 13:01
 
El president de la Fundació Joan Maragall i director de l'SCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona), Antoni Matabosch, va parlar sobre Joan Maragall, Catalunya i la religió en unes xerrades a la Universitat de Mont-real els dies 8 i 9 de març.

Una cinquantena de persones, estudiants del programa d'estudis catalans i d'altres disciplines així com membres del Casal català del Quebec, van assistir als diferents actes.

El dimarts 8 de març, Matabosch va oferir dues conferències a la biblioteca de Lletres i Ciències Socials. La primera, en català, va començar a les 18h i duia per títol "Joan Maragall: poeta, periodista i cristià". Amb aquesta conferència, es va voler commemorar l'Any Joan Maragall al Quebec. Seguidament, a les 19h, Antoni Matabosch va parlar en francès sobre "La laïcitat a Catalunya i Espanya".

L'endemà, el dimecres 19 de març a les 17.30h, Matabosch va presentar la conferència "Evolució del cristianisme a Catalunya" en el marc del curs d'introducció a la cultura catalana.

La presentació d'aquestes conferències ha estat possible gràcies a la iniciativa de la Càtedra cultura, societat i religió de la Facultat de Teologia i la col·laboració de la Mediateca d'estudis catalans del Departament de literatures i llengües modernes de la Universitat de Mont-real.


(Notícia enviada per Èric Viladrich, Mont-real)

Matabosch a Mont-real