Imatge Info Llengua
La premiada poeta Dc. Pepa Úbeda fa el Discurs d'honor de les Lletres Catalanes a la Universitat de Florida amb motiu d'un prestigiós col·loqui
per Info Llengua - Thursday, 3 March 2011, 08:27
 
El 6è Col·loqui Anual Interdisciplinari d'Espanyol, Portuguès i Català sobre literatura, lingüística i cultura, organitzat per la OEGE (Organització d'estudiants graduats d'espanyol de la Universitat de Florida), s'ha desmarcat de les convocatòries anteriors per la inclusió del portuguès i del català com a llengües i cultures participants en un espai que fins ara protagonitzava l'espanyol. Pel que fa al català, l'èxit de la convocatòria ha estat palès en la quantitat de ponències sobre la llengua i la cultura, amb dos panells en català de sociolingüística i literatura, diverses conferències de lingüística en panells multilingües i dos invitats especials, dels cinc experts que hi havien, que tractaven el català des de la lingüística i la literatura.

El Discurs d'honor de les Lletres Catalanes el va fer la Dc. Pepa Úbeda, poeta guardonat amb diversos premis, l'últim dels quals ha estat el Premi de poesia Miquel de Palol, amb títol "La veu poètica femenina en la literatura catalana". L'èmfasi en la producció des del País Valencià, l'exaltació d'autores oblidades, l'actual innovació i revifalla de la poesia catalana feta per dones van composar els fils estructurals de la conferència. L'energia i l'activisme cultural d'Úbeda per la llengua catalana a la ciutat de València va deixar bocabadat a un públic que va respondre efusivament en el torn de preguntes durant la sessió, que va marcar la cloenda del col·loqui.


Pepa Úbeda
(Notícia enviada per Elisabet Liminyana)