Imatge Mariona Masferrer
Homo Festivus inaugura el Cafè Català de Belgrad
per Mariona Masferrer - Monday, 7 February 2011, 16:14
 

El proppassat diumenge 6 de febrer, una trentena de persones van participar de l'estrena del Cafè Català de Belgrad, a Casa Garcia. L'activitat, impulsada per un grup d'estudiants i amb una periodicitat que es preveu periòdica, va servir de punt de trobada entre catalanoparlants i d'altres persones interessades en les diverses realitats culturals, polítiques, socials i lingüístiques dels Països Catalans.

L'acte es va inaugurar amb la projecció del documental Homo Festivus, del jove realitzador Eloi Ysàs. El seu viatge a través d'unes comarques populars i salvatges, amb la Festa de l'Ós, la Patum i la Dansa de la Mort com a parades, va causar un gran impacte entre el públic assistent, que es va poder familiaritzar amb unes tradicions fins aleshores alienes i desconegudes. Posteriorment es va desenvolupar el cafè, en una atmosfera distesa i de franca companyonia, en què alumnes de tots els nivells van poder posar a prova els seus - sovint excel·lents! - dots comunicatius, acompanyades d'una selecció musical idònia per a l'ocasió.

Aquestes iniciatives cerquen augmentar la visibilitat del programa d'Estudis Catalans a la capital sèrbia, a més de potenciar el treball cooperatiu entre les seves estudiants i la resta de la societat on s'inscriuen. L'aposta pels nous suports i les joves creadores d'ambdós territoris, palesa en el passi de vídeo, tindrà continuïtat amb el taller de traducció audiovisual que ja s'està duent a terme aquest segon semestre, amb Arròs Covat com a eix.

Projecció documental


Notícia enviada per Àxel Gonzàlez, professor de català a la Universitat de Belgrad.