Imatge Info Llengua
Publicació Història de Jacob Xalabín, traduïda a l'italià
per Info Llengua - Monday, 24 January 2011, 14:49
 
Jacob XalabínEns ha arribat a les mans una publicació recent de Edizioni dell'Orso de La Storia de Jacob Xalabín (Història de Jacob Xalabín), apareguda el segle XIV. En aquest cas, es tracta d'una edició bilingüe amb traducció en llengua italiana a càrrec d'Anna Maria Compagna, professora a la Università delgi studi di Napoli - Federico II. Aquesta edició, també compta amb una introducció crítica de Núria Puigdevall, professora també d'aquesta universitat i de la Università delgi Studi Suor Orsola Benincasa.

La Història de Jacob Xalabín és, segons llegim a la contraportada del llibre, "un relat breu d'aventures amb un fonament històric: els protagonistes són personatges importants de l'imperi Otomà de finals del segle XIV. (...) Una obra mestra de la literatura romànica on es barregen de manera intrigant i convicent elements aristocràtics i popular, cults i semicults, occidentals i orientals."

Aquesta publicació ha comptat amb un ajut de l'Àrea de Literatura i Pensament de l'Institut Ramon Llull per a la traducció d'obres catalanes en altres llengües. Una bona lectura per recuperar o descobrir els clàssics!