Imatge Mariona Masferrer
CONGRÉS INTERNACIONAL "20 ANNI DI CATALANO A NAPOLI"
per Mariona Masferrer - Wednesday, 1 December 2010, 18:04
 

Els dies 25 i 26 de novembre es van celebrar a Nàpols els vint anys d'ensenyament de català a la universitat Federico II.

Els actes, organitzats per l' Anna Maria Compagna i per la Núria Puigdevall, van comptar amb l'assistència d'alts càrrecs de la universitat: com el rector, Massimo Marellii. A més, es va comptar amb la participació d'un gran nombre d'estudiants.

El dijous, després de les salutacions de rigor, antics alumnes de la universitat van comentar la decisió que havien pres d'estudiar català i com això havia influït en la seva vida professional. Tots van lloar l'entusiasme dels professors que havien tingut, especialment el de la Núria Puigdevall.

Les conferències que van tenir lloc a continuació i l'endemà van ser de molt alt nivell: es van tractar temes com els recursos informàtics per a l'estudi dels textos poètics catalans medievals (RIALC), les característiques del català de l'Alguer o alguns documents per a l'estudi del català utilitzat al regne de Nàpols a l'època del Magnànim.

A la tarda, l'Eduard Mira va presentar la seva obra i l'Iban L. Llop, recentment guardonat amb el premi Ibn Jafadja i que va ser lector justament a Nàpols fa uns quants anys, va llegir alguns poemes.

N


Notícia enviada per Isabel Turull – Università “La Sapienza”, Roma.