Imatge Mariona Masferrer
El surrealisme de Roger Mas desembarca a la Sorbona de París
per Mariona Masferrer - Wednesday, 24 November 2010, 13:36
 

Les males herbes, tal com havia suggerit en un primer moment el cantant, era un títol temptador, però al final el recital es va anunciar sòbriament amb el seu nom: Roger Mas. L’amfiteatre del Centre Malesherbes de la Universitat de la Sorbona, a París, va acollir el 17 de novembre passat un concert del músic de Solsona. La trobada amb el cantautor va començar a les sis de la tarda amb una tertúlia prèvia al concert, conduïda pels professors del Centre d’Estudis Catalans d’aquesta universitat i en la qual el solsoní va reflexionar sobre diversos aspectes relacionats amb la seva trajectòria musical.

A partir de les set, es van poder escoltar bona part de les cançons de Mas, tant de l’últim disc, A la casa d’enlloc, com de discs anteriors, d’aquests darrers els poemes verdaguerians de Les cançons tel·lúriques, i alguna peça de Casafont i Mística domèstica. En tots els temes, el cantautor es va acompanyar només de la guitarra.

El públic, entre el qual hi havia estudiants de llengua i literatura catalanes de les universitats parisenques, va gaudir de la veu magmàtica de Mas i va poder seguir les lletres de les cançons amb un recull que presentava també la traducció al francès de bona part de les composicions interpretades.

L’ambient distès i els aplaudiments van fer que Mas tornés a enfilar-se un parell de cops a l’escenari, abans d’acomiadar-se del públic amb la mateixa amabilitat sincera que transmet a dins i a fora de l’escena.

Roger Mas


Notícia enviada per Marc Colell i Josep Sanz, professors de català a París.