Imatge Mariona Masferrer
Cinc poetes catalans aterren a Sèrbia gràcies al Poetàrium
per Mariona Masferrer - Monday, 22 November 2010, 16:24
 

Belgrad ha acollit la presentació al públic serbi del DVD Poetàrium de l’Institut Ramon Llull. Cinc poetes –de diferents generacions– van ser els escollits per donar a conèixer la poesia catalana actual a Sèrbia, a través d’una entrevista on reflexionen sobre la poesia i la traducció, així com mitjançant la lectura d’un poema seu. L’entrevista es va projectar amb subtítols en anglès, mentre que els poemes es podien seguir a través de les traduccions que es van repartir entre el públic.

Montserrat Abelló, la poeta més gran de Poetàrium, va encetar la vetllada literària. A continuació, es van projectar les entrevistes i poemes d’Enric Casasses, Dolors Miquel i David Castillo. El darrer poeta en aparèixer a la pantalla va ser Eduard Escoffet, un dels més joves de Poetàrium.

La vetllada literària es va celebrar aquest diumenge 21 al vespre al cafè Ventil, al casc antic de Belgrad. Entre els assistents, a més d’estudiants de català, hi havia nombrosos poetes del col·lectiu literari Treci Trg [La Tercera Plaça] i d’altres lletraferits serbis.

Poesia


Notícia enviada per Pau Bori, professor de català de la Universitat de Belgrad.