Imatge Neus Crisol Milian
Llengua catalana a Berlín
per Neus Crisol Milian - Thursday, 18 November 2010, 14:44
 

Avui dijous, el director de l’Àrea de Llengua i Universitats ofereix una conferència del català de l’Alguer a la Freie Universität Berlin. La ponència El català de l’Alguer: passat i present, és una iniciativa del col·loqui de lingüística romànica que organitzen setmanalment els professors Uli Reich i Guido Mensching, especialistes en lingüística romànica d’aquesta universitat, que des d’enguany compta també amb un lectorat de sard. Posteriorment, Andreu Bosch es reunirà amb Frank Savelsberg, responsable acadèmic dels estudis catalans en aquesta universitat, on des d’aquest curs acadèmic imparteix els cursos la professora Cristina Albareda.

Us adjuntem el pòster de la conferència. Trobareu més informació al següent enllaç:

http://www.llull.cat/_butlleti/butlleti13_ger.html

Una altra activitat relacionada amb la llengua catalana que té lloc a Berlín aquests dies és la fira Expolingua Berlín 2010. Del 19 al 21 de novembre l’Institut Ramon Llull participarà a la 23a edició d’aquesta fira que anualment aplega 50 llengües, amb més de 200 estands de més de 30 països i amb una afluència d’aproximadament 12.000 persones. La llengua i la cultura catalana hi seran presents amb un estand on es donarà a conèixer la tasca desenvolupada per l’IRL així com per les universitats d’Alemanya amb docència de català. Per al curs acadèmic 2010-2011, l’Institut Ramon Llull subvenciona un total de 24 universitats d’aquest país perquè puguin oferir estudis de llengua i cultura catalanes als seus plans d’estudi.

Al llarg d’aquests tres dies, es comptarà amb la col·laboració dels professors de català a Berlín i Leipzig (Òscar Bernaus, Anna-Betlem Borrull i Cristina Albareda), així com de la delegada de l’IRL a Alemanya, Queralt Vallcorba, que donaran informació de primera mà a tots aquells que s’acostin a l’estand de l’IRL.

Expolingua