Imatge Mariona Masferrer
Carme Riera a la Universitat de l'Havana
per Mariona Masferrer - Tuesday, 16 November 2010, 11:26
 

La Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de l’Havana, encapçalada pel seu director Alejandro Sánchez, va acollir amb honor, durant 3 dies, la visita de l’escriptora mallorquina Carme Riera.

Els actes van començar amb la recepció, a la Facultat d’Arts i Lletres, per part del Vicedegà de Relacions Internacionals, la qual va precedir l’acte central de la seva visita: una conferència on, sota el títol “De Mallorca a Cuba en el proceso de creaciónde Cap al cel obert", l’escriptora ens desvetllava, entre altres qüestions, els motius que la van dur a escriure sobre la Cuba dels anys previs a la independència d’Espanya.

A la conferència van assistir-hi prop d’una quarantena de persones que van quedar meravellades per l’amor que Riera va expressar cap a l’illa caribenya i, en especial, per la seva gent.

Els actes d’aquesta primera jornada van finalitzar amb una visita guiada pel campus universitari de La Colina, i per una recepció a la Casa Balear amb alguns dels membres de la Junta directiva, els quals es van mostrar emocionats amb la visita de l’escriptora.

L’acte principal de la segona jornada va tenir lloc al casal català de l’Havana (la Sociedad de Beneficiencia Naturales de Cataluña), on Carme Riera va ser rebuda per la Junta directiva. Allà els assistents vam ser obsequiats amb una breu cantada d’havaneres a càrrec del grup local “Veus d’ultramar”, el qual va interpretar, entre d’altres, grans clàssics com “La vella Lola” i “El meu avi”.

Les activitats van finalitzar la tercera jornada amb una visita guiada per alguns dels edificis més emblemàtics de la petjada catalana de la Habana Vieja , i un dinar al Restaurant La Barca amb el Conseller de cultura de l’Ambaixada Espanyola, el Sr. Ramon Molina Lladó.

Cuba


Notícia enviada per Irene Varela, professora de català de la Universitat de l'Havana.