Imatge Neus Crisol Milian
IBAN LEON LLOP GUANYA EL V PREMI DE POESIA IBN JAFADJA
per Neus Crisol Milian - Monday, 15 November 2010, 13:22
 

Dotat amb 6.000 €, aquest premi de poesia forma part dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, concedits per sis entitats –Ajuntament d’Alzira, Universitat de València, Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa, Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera- , que enguany han arribat a la XXIIa edició.

El divendres 12 de novembre va tenir lloc el lliurament dels guardons, en el transcurs del tradicional sopar literari. A més de l’import en metàl·lic, els guardonats van rebre el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

Iban León ha guanyat aquest guardó amb l’obra Batalles de Sardenya . Aquest poemari completa la trilogia sobre l’experiència vital de l’autor a Itàlia, amb Crònica de Calàbria (2009, Premi Alfons el Magnànim) i Llibre de Nàpols (2003, Premi Ausiàs March). Iban L. Llop (Borriana, 1975) és filòleg i actualment exerceix com a professor de llengua i literatura catalana a la Universitat de Sàsser (Sardenya). També h a publicat els poemaris Blue Hotel (2000), Premi Miquel Àngel Riera; Pell de salobre i Fustes Corcades.

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira es concedeixen en les modalitats de novel·la, premi a la divulgació científica, narrativa juvenil, assaig, narrativa infantil, teatre i poesia, i tenen una important repercussió en l’àmbit literari i cultural.

Alzira

Font: Info Migjorn, Iban León Llop i edicions Bromera.