Imatge Neus Crisol Milian
INAUGURAT EL COL•LOQUI INTERNACIONAL DE LLENGUA I LITERATURA CATALANES DE L’ASSOCIACIÓ FRANCESA DE CATALANISTES
per Neus Crisol Milian - Friday, 5 November 2010, 13:41
 

Ahir al matí el director de l’Àrea de Llengua i Universitats, Andreu Bosch, va inaugurar el Col·loqui, juntament amb Mercè Pujol, de la Universitat París Ouest Nanterre La Defénse, que acull la trobada de l’AFC d’enguany, Marie Claude Chaput, directora de l’EA 369 i el president de l’associació, Michel Bourret.

En el seu discurs inaugural, Andreu Bosch va insistir en la importància de les associacions internacionals de catalanística per a la transmissió de la recerca duta a terme per lectors i per professors d’estudis catalans d’arreu. Només a tall d’exemple, en aquest Col·loqui hi haurà ponències de 4 lectors de la xarxa d’universitats de l’exterior que imparteixen docència amb el suport de l’Institut Ramon Llull: Sebastià Moranta, Immaculada Fàbregas, Montserrat Casacuberta i Laia Arenas. Altres professors que intervindran en el Col·loqui també han col·laborat amb l’Institut Ramon Llull en diverses ocasions, com Carla Gonzàlez, professora de comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona que va participar en el projecte de la Qualificació Complementària que coordina l’Institut Ramon Llull a 8 universitats alemanyes, Johannes Kabatek, president de l’Associació Germano-Catalana, o Mònica Güell, directora del Centre d’Estudis Catalans de la Universitat París IV – Sorbona.

Posteriorment a l’acte d’inauguració, Andreu Bosch i Raül-David Martínez, representant de l’Institut Ramon Llull a París, van poder reunir-se amb alguns dels responsables acadèmics de les 13 universitats franceses que reben anualment una subvenció de l’Institut Ramon Llull per a la docència d’estudis catalans.

A la tarda, a l'assemblea general interna de l'associació, el president Michel Bourret va dimitir del càrrec i Mercè Pujol va assumir-ne la presidència fins les eleccions de l'any vinent.