Imatge Mariona Masferrer
La cultura catalana fa escala a la unizd 2010 / katalonska kultura pristaje u unizd 2010
per Mariona Masferrer - Friday, 29 October 2010, 12:44
 

La cultura catalana fa escala a la unizd 2010 és el nom que aixopluga les activitats que tindran lloc a la Universitat de Zadar (Croàcia) entre els dies 2 i 5 de novembre de 2010. Durant aquests dies els estudiants de llengua i cultura catalanes d’aquesta universitat podran assistir a dues conferències de caràcter lingüístic, així com a un taller i a un espectacle teatral. La primera de les conferències la impartirà Andreu Bosch, professor de la Universitat de Barcelona i cap de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, amb el títol El català de l’Alguer. El dia següent Miquel Àngel Pradilla, professor de la Universitat Rovira i Virgili, parlarà sobre La cruïlla lingüística valencianocatalana. El dia 4, Ximo Vidal, director de la companyia Pluja Teatre de Gandia, representarà la seva obra Túrmix, i el divendres farà un taller amb els estudiants de tercer curs de català.

Aprofitant la presència d’aquests convidats al Subdepartament d’estudis iberoromànics, els estudiants hi han volgut col·laborar amb l’organització de dues festes. Dimecres al vespre es farà una lectura poètica a ?ina, un conegut cafè de la ciutat. I divendres es clouran els actes amb una festa en què hi haurà menjar i begudes catalanes.

Els estudiants, i amb ells tota la ciutat, gràcies a aquests actes, s'aproparan a la cultura catalana que durant uns dies farà escala a la Universitat de Zadar.


Notícia enviada per Pau Sanchis i Roser Soler, professors de català a la Universitat de Zadar.