Imatge Mariona Masferrer
Curs CLIL en llengua minoritària: lo català de l’Alguer
per Mariona Masferrer - Friday, 22 October 2010, 14:15
 
L’Assessorat de la Pública Instrucció del Municipi de l’Alguer i la Generalitat de Catalunya, a través de l’Espai Llull de l’Alguer, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Sàsser, ofereixen un curs de formació adreçat als docents algueresos per poder ensenyar en català de l’Alguer.

Aquest “Curs CLIL en llengua minoritària: lo català de l’Alguer” s'adreça als mestres i professors de les escoles de l’Alguer (tant de primària com de secundària), amb l'objectiu de contribuir a la formació per a l'exercici de la docència en el català de l’Alguer. Es tracta d’aconseguir perfeccionar l’ús de la llengua a través dels continguts, tractant la varietat geolingüística, les eines informàtiques i la metodologia CLIL i la didàctica pròpia de la llengua. Els temes a tractar en aquest curs són els següents:

1. Llengua, societat i territori. Aspectes sociolingüístics de l’aprendiment de les llengües. Ús de la varietat geolingüística en la didàctica de la llengua.
2. La metodologia CLIL (Content and Language Integrated Learning) i l’experiència de les minories lingüístiques.
3. Llengua i didàctica. Perfeccionament de la coneixença del català de l’Alguer a través dels contenguts. Estrategies didàctiques per l’ensenyament del català de l’Alguer.
4. Llengua i materials didàctics.

En aquesta primera edició del curs s’ha previst una formació de 40 hores. La docència serà impartida per un equip de professorat expert, la majoria d’origen alguerès però també amb col·laboracions de professors d’altres territoris, com són els professors de les universitats de Sàsser, Autònoma de Barcelona i Lleida. L’inici del curs és previst el proper 27 d’octubre.

Notícia enviada per Joan-Elies Adell, director de l'Espai Llull de l'Alguer.