Imatge Mariona Masferrer
Jocs Florals de Tubinga, 40 anys
per Mariona Masferrer - Friday, 15 October 2010, 13:10
 
El 25 d'octubre de 1970 van tenir lloc a Tubinga els Jocs Florals a l'exili, el concurs català anual de poesia amb arrels medievals, que des del segle XIX havia reviscolat i des del 1941 va haver de tenir lloc fora de Catalunya per causa de la dictadura franquista. Així doncs, els Jocs Florals es van celebrar per primera vegada a Alemanya, a l'única ciutat que, amb Antoni Pous, tenia un lectorat de català i on, amb la càtedra d'Eugenio Coseriu i amb l'entorn de Pous, la llengua i la literatura catalanes van tenir un lloc permanent. Els Jocs Florals van ser un gran esdeveniment amb els centenars de catalans exiliats que van venir a Tubinga.

Ara ara se celebra el 40è aniversari dels Jocs. D'aquí que el 27 d'octubre se'n faci un acte commemoratiu al Seminari de Romàniques de Tubinga.

Recordant els jocs de 1970 volem també aprofitar per convocar uns "Jocs florals virtuals": preguem doncs que ens envieu poesies catalanes inèdites. Trobareu tota la informació corresponent al concurs literari aquí.

L'entrega de premis se celebrarà el 27.10.2010 a Tubinga en el marc d'un acte commemoratiu amb Jens Lütdke i Ricard Torrents.

Notícia enviada per Clara Terricabras, professora de català a la Universitat de Tubinga.