Imatge Info Llengua
L’editorial Metauro Edizioni publica la primera antologia de Gabriel Ferrater en italià
per Info Llengua - Friday, 22 October 2010, 11:12
 
PortadaL’editorial Metauro Edizioni ha publicat aquest mes de setembre Curriculum Vitae. Poesie 1960 – 1968, la primera antologia poètica de Gabriel Ferrater en llengua italiana. La traducció de l’obra ha anat a càrrec de Pietro U. Dini i ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

L’antologia, que reprodueix la versió catalana original de cada text, inclou una selecció de les obres més significatives dels següents poemaris de l’autor: Da nuces pueris (1960), Menja’t una cama (1962), Teoria dels cossos (1966) i Les dones i els dies (1968). És la primera vegada que una antologia de Ferrater arriba a les llibreries italianes. Fins ara, només s’havien publicat quatre poemes de l’autor en un recull poètic de varis autors catalans publicat el 1962 per l’editorial Bompiani.

La publicació d’aquesta traducció és un pas més en la internacionalització d’un dels autors catalans més rellevants de la postguerra, del que ja s’ha publicat Les dones i els dies al castellà, al francès, a l’anglès i a l’eslovè.

(Font: Comunicació IRL)