Imatge Neus Crisol Milian
Activitats acadèmiques de temàtica catalana a Nova York
per Neus Crisol Milian - Friday, 8 October 2010, 14:00
 

Ahir dijous 7 d’octubre va tenir lloc, en el marc dels projectes culturals de temàtica catalana que organitza la Universitat de Columbia amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la conferència de la Prof. Donatella Siviero, de la Universitat de Messina (Itàlia) sobre la Nova Cançó i el paper clau que va tenir en l’arribada de la democràcia al nostre país. Durant la conferència es van poder escoltar cançons de Raimon i de Lluís Llach.

Aquesta setmana hi ha hagut un altre acte destacat a la ciutat de Nova York: convidat per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units, i amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i The Graduate Center, CUNY, Bernat Joan i Marí, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya va impartir la conferència "Bilingüisme, multilingüisme i educació".

La conferència va tenir lloc al Martin Segal Theatre del Graduate Center, amb la presència d’una setantena de persones, entre les quals s’hi comptava el delegat del Govern als Estats Units, Andrew Davies, la representant de l'IRL als Estats Units, Jadranka Vrsalovic, la directora del Catalan Center de la New York University, Mary Ann Newman i altres personalitats del món de la cultura i la política. La presentació de Bernat Joan va anar a càrrec de la directora del Programa d’Estudis Luso-Brasilers del Graduate Center, la Prof. Lia Schwartz, qui va parlar de la relació de la CUNY amb l’Institut Ramon Llull, que es consolida any rere any. Enguany la Càtedra Rodoreda ha acollit dos professors per impartir-hi seminaris de temàtica catalana: un primer seminari de literatura de l’exili impartit per Enric Bou, catedràtic a la Universitat de Brown, el mes de maig, i un segon seminari que impartirà a principis del mes de novembre el Prof. Emili Boix de la Universitat de Barcelona sobre sociolingüística catalana.

L’acte va concloure amb una recepció organitzada per la Delegació.

Bernat Joan