Imatge Neus Crisol Milian
Lliurament del XX Premi Internacional Ramon Llull a Malika Ahmed Zaid
per Neus Crisol Milian - Wednesday, 6 October 2010, 09:52
 

Malika Ahmed Zaid, líder del moviment lingüístic, cultural i social tamazic, rebrà el XX Premi Internacional Ramon Llull. L'acte de lliurament tindrà lloc l’1 d’octubre a les 12h. a la sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans.

Farà la glossa de la guanyadora Fèlix Martí, president honorari de Linguapax. També intervindran en l’acte Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans, Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull, i Francesc Vallverdú, president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Des de l'any 2004 el premi es convoca anualment i de forma conjunta entre la Fundació Congrés de Cultura Catalana i l'Institut Ramon Llull i està dotat amb 10.000 euros. Enguany, el jurat va decidir atorgar-lo a Malika Ahmed “com a reconeixement de la seva trajectòria en la defensa i promoció de la llengua amazic i dels drets del poble tamazic així com de la seva terra en la defensa de les cultures minoritàries en l’Àfrica i d’altres continents”.

En les darreres edicions els guardonats van ser Denise Boyer l’any passat, Michael van Walt van Praag el 2008, Alan Yates el 2007, Tilbert Stegmann el 2006, Paul Preston el 2005 i Giuspeppe Tavani el 2004.

Us adjuntem el discurs de la professora Malika Ahmed en francès, amb la versió traduïda al català.

Font: Comunicació, IRL