Imatge Neus Crisol Milian
22è Col·loqui Germano-Català a la Universitat de Viena (Àustria), del 23 al 26 de setembre de 2010
per Neus Crisol Milian - Friday, 24 September 2010, 10:25
 
DKV

El Departament de Llengües Romàniques (Institut für Romanistik) de la Facultat de Filologia i Ciències Culturals de la Universitat de Viena (Àustria) acollirà des d’avui i fins diumenge 26 de setembre el 22è Col·loqui Germano-Català organitzat per l'Associació Germano-Catalana i centrat en El concepte de Països Catalans – Llengua, literatura i cultura.

El Col·loqui serà inaugurat aquesta tarda per la vicerectora de la Universitat de Viena, Prof. Mag. Dr. Christa Schnabi, la vicedegana de la Facultat de Filologia i Ciències Culturals, Prof. Dr. Andrea Seidler, el director del Departament de Llengües Romàniques, Prof. Dr. Jörg Türschmann, el president de l’Associació Germano-Catalana, Prof. Dr. Johannes Kabatek, el director de l’Àrea de Llengua i Universitats, Dr. Andreu Bosch i Rodoreda, i l’organitzador del Col·loqui i responsable acadèmic de la Universitat de Viena, Prof. Dr. Georg Kremnitz.

El fil vertebrador del Col·loqui és el concepte de Països Catalans, des d’un punt de vista de la controvèrsia que genera tant dins com fora del domini lingüístic. Viena és potser el lloc adient per poder discutir amb més tranquil·litat al voltant del problema de la unitat i de la diversitat, atès que també dins l’àrea de parla alemanya trobem una dialèctica entre la unitat lingüística i la diversitat política.

Aquest Col·loqui estarà dividit en tres apartats, corresponents a una secció general, en què principalment es debatrà de la identitat dels Països Catalans i de la visió que se’n té des de fora, una secció dedicada íntegrament a les perífrasis verbals en català i en altres llengües romàniques, sota la direcció de Sandra Montserrat i Claus D. Pusch, i finalment una secció destinada a l’anàlisi de la literatura catalana del segle XX i de l’actualitat.

També s’hi presentaran els dos volums de Carrers de frontera - Grenzen sind Strassen (editats per l'IRL) i la traducció a l’anglès de les obres de Pompeu Fabra (editades amb la col·laboració de l’IRL), i s’inclourà una ponència sobre la Qualificació complementària a Alemanya, un p rograma formatiu addicional als estudis de grau i màster de les universitats alemanyes coordinat per la professora de català a la Universitat de Bochum, Imma Martí, amb el suport de l’Institut Ramon Llull i la col·laboració de la Xarxa Vives d’universitats.

La conferència plenària anirà a càrrec del Prof. Dr. Joan Francesc Mira, i versarà sobre L’espai de la llengua escrita.

Per a més informació: http://katalanistentag10.univie.ac.at/