Imatge Neus Crisol Milian
Lleida acull la inauguració del curs 2010-2011 dels estudis catalans a les universitats de l’exterior
per Neus Crisol Milian - Friday, 17 September 2010, 13:51
 

L’Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen l’acte inaugural del curs 2010 - 2011 dels estudis catalana a les universitats de l’exterior, que tindrà lloc dilluns 20 de setembre a les 12.30 h al Rectorat de la Universitat de Lleida.

Durant l’acte acadèmic, Anna Sawicka, professora de la Universitat Jaguellònica de Cracòvia, pronunciarà la lliçó inaugural «Els murs de l’espai sobreïxen de blau. El combat per la bellesa en la poesia de Màrius Torres», sobre la figura del poeta lleidatà Màrius Torres, en el centenari del seu naixement. En el mateix acte també intervindran Joan Viñas, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Lleida i Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull. Per la seva part, Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, presentarà la memòria de la docència d’estudis catalans del curs 2009 – 2010 de l’Institut, mentre que Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives, durà a terme la lectura de la memòria del curs 2009 – 2010 de la Xarxa.

Es preveu que una cinauqntena d’acadèmics responsables dels estudis catalans a universitats de 17 països d’arreu del món es desplaçaran a Lleida per l’ocasió. A més, també hi assistiran representants de les universitats de la Xarxa Vives.

L'acte serà transmès en directe a través del www.llull.tv i també a www.udl.cat.

 Font: Comunicació, Institut Ramon Llull