Imatge Neus Crisol Milian
IX Campus Universitari de la Llengua Catalana
per Neus Crisol Milian - Wednesday, 28 July 2010, 11:32
 
 Els alumnes, monitors i organització del Campus
Els alumnes, monitors i organització del Campus - IRL

La directora adjunta de l’Institut Ramon Llull, Fanny Tur, el batlle d'Artà, Rafel Gili, la Directora Insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, la Directora General de Política Lingüística del Govern de les Illes, Margalida Tous i la Cap d'Accions Internacionals d'Andorra, Eva Royo, van donar la benvinguda als estudiants a l'Ajuntament d'Artà dissabte 24 de juliol, data d'inici del Campus Universitari de la Llengua Catalana, organitzat conjuntament per l’Institut Ramon Llull i el Govern d’Andorra des de l’any 2003 i adreçat a persones que es formen a l’exterior del domini lingüístic (a la primera edició del Campus, l’any 2002, el paper que des del 2003 assumí l’IRL correspongué al Govern de les Illes Balears).

Els alumnes, una trentena d’estudians procedents de 17 països d’arreu del món (l’Índia, Romania, EUA, Iran, Canadà, República Txeca, Sèrbia, Portugal, França, Alemanya, Argentina, Anglaterra, Espanya, Eslovàquia, Rússia, Itàlia i Hongria), van arribar dissabte a Mallorca i van assistir a la inauguració oficial del Campus. Les autoritats els van donar la benvinguda i els van agrair el seu interès per la llengua i la cultura catalanes. La directora adjunta de l'IRL, Fanny Tur, va destacar que "la llengua catalana té molt de passat, molt de present i molt de futur, i no podem oblidar la gran aportació que ha fet a la literatura universal". Per la seva banda, la Directora General de Política Lingüística, Margalida Tous, va destacar la tasca de difusió del català que fa l'Institut Ramon Llull a l'exterior, que en l'àmbit universitari té 128 professors impartint classes de català arreu del món.

Com cada any, del 24 de juliol al 6 d’agost, els alumnes participaran en el campus a la localitat mallorquina d’Artà (s’adjunta programa d’activitats).  L’any passat, l’IRL va incorporar per primera vegada una visita a Menorca durant el primer cap de setmana d’agost, coincidint amb les festes d’Es Migjorn Gran, una activitat que enguany es mantén. D’aquesta manera, sortint de Mallorca, els alumnes tenen l’oportunitat de conèixer millor la realitat de les Illes Balears. Per primera vegada, professors de totes les illes impartiran classes als alumnes sobre diferents temes: història contemporània, botànica, literatura, etc. Gràcies als cursos de llengua i cultura i a la participació en un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure, els estudiants milloren considerablement el seu coneixement de la llengua catalana.


Entre el 6 i el 8 d’agost, el campus es desenvoluparà a Girona.
 
Els darrers dies del campus, del 9 al 14 d’agost, tendran lloc a Andorra.

Font: Comunicació, Institut Ramon Llull