Imatge Ignasi Massaguer
Formació per al professorat
per Ignasi Massaguer - Tuesday, 1 June 2010, 15:35
 

La Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen de cara al curs vinent sengles màsters de formació per a professors de català. Es tracta del màster de Professorat de Català per a Persones Adultes (http://www.ub.edu/masteroficial/fpcatala/) i del màster d'Ensenyament de Català per a l'Acolliment Lingüístic (http://filcat.uab.cat/mecal/, respectivament.

El màster de la UB parteix de l'anàlisi del discurs i de la lingüística del text, es basa en les metodologies més actuals i experimentades d'adquisició de llengües, avalades pel Consell d'Europa, i desenvolupa una estratègia d'aprenentatge reflexiu , de manera que l'alumnat, en acabar els seus estudis, és capaç de formar-se contínuament, d'analitzar i enfocar les diferents situacions d'ensenyament-aprenentatge, de reformular objectius segons les necessitats dels destinataris i de preparar els materials necessaris segons les circumstàncies de cada curs.

Després de tres anys de recorregut, el curs 2010-2011 es presenta renovat, ja que es converteix en un màster d'un sol any (60 crèdits) i semipresencial .

El màster de la UAB té l'objectiu de formar les persones que s'hi matriculin en tots els aspectes que cal conèixer per a dedicar-se professionalment a l’ensenyament de català a aprenents estrangers, i a la dinamització de la llengua, principalment en el marc de l’acolliment lingüístic de població adulta però també en els diferents entorns de l’ensenyament reglat (primari, secundari i universitari).

Per a obtenir el títol de màster d' Ensenyament de Català per a l'Acolliment Lingüístic cal cursar els 60 ECTS que s’ofereixen, repartits en 7 mòduls.